Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

19 Εργαλεία ελέγχου της συμβατότητας του site σας με Mobile συσκευές

Είναι το site σας έτοιμο για την μετάβαση? Η προετοιμασία του site σας για mobile συσκευές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, αναλογιζόμενοι την τεράστια γκάμα από mobile συσκευές και προγράμματα περιήγησης. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα εξαιρετικά εργαλεία για να σας βοηθήσουν να δείτε εάν ο ιστότοπος σας είναι συμβατός με το mobile περιβάλλον.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μία λίστα από εργαλεία για να ελέγξετε το site σας σε mobile συσκευές. Υπάρχουν βασικά web-based emulators, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε το site σας σε μία mobile οθόνη εξομοίωσης. Υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες εφαρμογές ελέγχου — πολλές περιέχουν emulators — οι οποίες εκτιμούν την ετοιμότητα του site σας για την mobile μετάβαση. Τα βασικά emulators και πολλές από τις εφαρμογές ελέγχου παρέχονται δωρεάν.

Mobile Testing

Gomez
Το Gomez αξιολογεί πόσο καλά θα εμφανίζεται ο ιστότοπος σας σε ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή λαμβάνετε μία βαθμολογία βασισμένη σε μία εμπεριστατωμένη ανάλυση που στηρίζεται σε περισσότερες από 30 βέλτιστες πρακτικές mobile web development, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών προτάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα λύσετε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. 
Κόστος: Ο έλεγχος είναι δωρεάν, πρέπει όμως να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.


Gomez Mobile Readiness Test.

MobiReady
Το mobiReady είναι ένα εργαλείο ελέγχου που αξιολογεί την ετοιμότητα του site σας για mobile συσκευές χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές και πρότυπα, όπως το W3C compliance. Παρέχει μία βαθμολογία (από το 1 έως το 5) και εις βάθος ανάλυση μερικών σελίδων για να προσδιορίσετε πόσο καλά λειτουργεί το site σας σε μία mobile συσκευή. 
Κόστος: Δωρεάν.

W3C mobileOK Checker
Αυτό το checker πραγματοποιεί πολλούς ελέγχους σε μία ιστοσελίδα για να προσδιορίσει το επίπεδο της φιλικότητας της για mobile συσκευές. Αξιολογεί κυρίως τη βασική χρηστικότητα, αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα, βασισμένο στα WS3 Mobile Web Best Practices
Κόστος: Δωρεάν.

CrossBrowserTesting
Το CrossBrowserTesting σας επιτρέπει να ελέγξετε το site σας σε περισσότερους από 130 browsers και 25 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων mobile συσκευών. Ακόμη μπορείτε να λαμβάνετε αυτοματοποιημένα screenshots του site σας αλλά και να ελέγξετε τη συμβατότητα του για iPhone, iPad, Android, Blackberry και ακόμη περισσότερα.
Κόστος: Από $29.95/μήνα.


CrossBrowserTesting.

BrowserStack
Το BrowserStack παρέχει έναν web-based έλεγχο μέσω του browser. Διαθέτει γρήγορη πρόσβαση σε απομακρυσμένους browsers, εργαλεία προγραμματισμού και ζωντανή δοκιμή. Αποκτήστε πρόσβαση στους επίσημους mobile emulators για Apple iOS, Android, και Opera Mobile. Ελέγξτε το site σας σε μία μεγάλη γκάμα συσκευών.
Κόστος: Από $19/μήνα.

Multi-Browser Viewer
Το Multi-Browser Viewer είναι μία εφαρμογή συμβατότητας για πολλούς browser. Περιέχει 11 mobile browsers και emulators, όπως και 55 αυτόνομους browser και 88 screen capture browsers. 
Κόστος: 1 άδεια χρήσης από $139.95.

Perfecto Mobile
H πλατφόρμα του Perfecto Mobile’s σας παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία μεγάλη ποικιλία πραγματικών κινητών τηλεφώνων και tablet συνδεδεμένων σε live δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε διαφορετικές τοποθεσίες. Σας επιτρέπει ακόμη να ελέγξετε και να παρακολουθήσετε διαδικασίες σε κάθε συσκευή και να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη συμβατότητα του site, εφαρμογής ή υπηρεσίας σας. 
Κόστος: $25/ώρα ανά project, μηνιαία προγράμματα από $15/ώρα.


Perfecto Mobile.

DeviceAnywhere
Το DeviceAnywhere είναι ένα εργαλείο για spot-checking mobile web content σε πραγματικές mobile συσκευές. Αλληλεπιδρά εξ αποστάσεως με mobile συσκευές σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς πως εμφανίζεται και λειτουργεί το περιεχόμενο της σελίδας σας σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών συσκευών. 
Κόστος: Το Spot-checking παρέχεται δωρεάν, διαδραστικός έλεγχος για developers από $100/μήνα.

Mobile Emulators

GoMoMeter
Το GoMoMeter, από την Google, δείχνει πως ο ιστότοπος σας εμφανίζεται σε ένα smartphone και σας παρέχει μία δωρεάν έκθεση με εξατομικευμένες συμβουλές προσαρμοσμένες στο πως η επιχείρηση σας μπορεί να δημιουργήσει μία εμπειρία πιο φιλική για mobile συσκευές. 
Κόστος: Δωρεάν.

iPhone Tester
Αυτό το iPhone emulator σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε το site σας σε διαστάσεις για iPhone 3G και 4G, καθώς και iPod Touch. Απλώς εισάγετε τη διεύθυνση URL του site που θέλετε να ελέγξετε στη γραμμή διευθύνσεων. 
Κόστος: Δωρεάν.


iPhone Tester

iPad Peek
Αυτό το διάσημο εργαλείο σας παρέχει τη δυνατότητα να δείτε πως εμφανίζεται το site σας σε συσκευή iPad ή iPhone. Για μία ακριβή προσομοίωση, χρησιμοποιήστε έναν browser WebKit-based, όπως ο Apple Safari ή ο Google Chrome. 
Κόστος: Δωρεάν.

Screenfly
Το Screenfly σας επιτρέπει να δείτε το site σας σε μία πλειάδα συσκευών και αναλύσεων. Πληκτρολογήστε το URL και κάντε κλικ στο κουμπί GO για να αρχίσετε. 
Κόστος: Δωρεάν.

Mobile Phone Emulator
Αυτό το emulator σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε το site σας σε πολλά διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων συσκευών iPhone, HTC, LG, BlackBerry και Samsung. 
Κόστος: Δωρεάν.


Mobile PhoneEmulator.

The Responsinator
Το Responsinator σας βοηθάει να πάρετε μία γρήγορη ένδειξη για το πως ανταποκρίνεται το site σας στις πιο δημοφιλείς συσκευές, όπως τα iPhone, iPad, Android και Kindle. 
Κόστος: Δωρεάν.

Matt Kersley’s Responsive Design Testing
Αυτό είναι άλλο ένα εργαλείο ελέγχου web design. Ελέγχει το site σας σε διαφορετικά εύρη (width) ταυτόχρονα. Πληκτρολογήστε το URL της σελίδας σας στη γραμμή διευθύνσεων για να ελέγξετε την εμφάνιση της. 
Κόστος: Δωρεάν.

Browshot
Το Browshot είναι μία υπηρεσία δημιουργίας screenshots σε μία πληθώρα εικονικών συσκευών. Λαμβάνει στιγμιότυπο του site σε οποιαδήποτε mobile συσκευή: iPhone, iPad, Android smartphone, Nook Reader και Android tablets. 
Κόστος: 5 mobile screenshots για $1.


Browshot.

Opera Mini Simulator
Ο Opera Mini είναι ένας από τους γρηγορότερους και πιο εξελιγμένους browser για mobile συσκευές. Εκμεταλλευτείτε το δωρεάν web-based emulator. 
Κόστος: Δωρεάν.

iPhoney
Το iPhoney σας δίνει ένα pixel-accurate περιβάλλον περιήγησης, τροφοδοτούμενο από το Safari, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν δημιουργείτε ιστότοπους για iPhone. Είναι ο τέλειος 320x480 pixel καμβάς για iPhone. 
Κόστος: Δωρεάν.


iPhoney.


Μετάφραση κατα προσέγγιση.
Πηγή: http://www.practicalecommerce.com/articles/3883-19-Tools-to-Test-your-Site-for-Mobile-Devices


Η Creative Ideas μπορει να σας προσφέρει υπηρεσίες mobile development & mobile web development ακολουθώντας τα πρότυπα της κάθε τεχνολογίας.